« حکایت کرم ابریشم | ذکر؛ » |
اگر بخواهيد خطي تيره و کوتاه بکشيد هيچ نيازي به خط کش نداريد، اما اگر بخواهيد خطي طولاني و بلند ترسيم کنيد بخه خط کش احتياج داريد ، و گرنه هر چقدر هم که دقيق باشيد ، بالاخره خط شما انحراف و اعوجاج پيدا خواهد کرد .
حال ، قرآن چيزي شبيه يک خط کش است .
يک وقت قرار است ما در دنيا عمري کوتاه داشته باشيم ، يعني چند صباحي يا چند ماهي زندگي کنيم و برويم ، البته در اين صورت تکليفي نداريم و حاجتي به اين خط کش نخواهيم داشت ، درست مثل بچه ها .
ولي يک وقت قرار است بيست سال و يا کمتر ويا بيشتر ندگي کنيم ، اينجاست که شديدا به خط کش قرآن احتياج پيدا مي کنيم .
اينکه فاطمه زهرا (س) هيچ کژي و انحرافي پيدا نکرد ، به برکت همين کتاب خدا ، قرآن کريم بود ، او به اين خط کش عشق مي ورزيد و مي فرمود :
حٌبِبَ الي من دنياکم تلاوة کتاب الله
« از دنياي شما آنچه براي من محبوب و دوست داشتني است ، تلاوت قرآن است. »
و تلاوت يعني خواندن و عمل کردن به قرآن .(1)
خداي تبارک و تعالي در قرآن مجيد ، سوره مزمل، آيه 20 مي فرمايد:
«فاقروا ما تيسر من القرآن»
رسول مکرم اسلام (ص) مي فرمايند:
هر كس در يك شب ده آيه از قرآن را بخواند در شمار غافلان درنيايد؛ و اگر پنجاه آيه آن را بخواند، در گروه ذاكران به حساب آيد؛ و اگر صد آيه بخواند از زمره عابدان (يا نمازگزاران) محسوب گردد؛ و اگر دويست آيه را تلاوت كند، از گروه خداترسان باشد؛ و اگر سيصد آيه را بخواند، در رديف رستگاران قرار گيرد؛ و اگر پانصد آيه را تلاوت كند، از جمله مجتهدان محسوب مىشود؛ و اگر هزار آيه بخواند، ثواب انفاق پانصد هزار مثقال طلا (قنطار)كه هر مثقالى معادل بيست و چهار قيراط و هر قيراطى- كه كوچكترين آن به اندازه كوه احد و بزرگترين آن به مقدار آنچه ما بين زمين و آسمان است- در نامه اعمال او ثبت مى گردد.(2)
گرچه تلاوت قرآن، از تكاليف واجب نيست، امّا مورد سفارش بسيار است، تا آنجا كه در يك آيه، دوبار فرمان آمده و مورد تاكيد قرار گرفته است. «فاقرءوا ما تيسّر من القرآن… فاقرءوا…»
- اقامه نماز وتلاوت قرآن از بهترين آداب شبزندهدارى است. «تقوم فاقرءوا…»
- تكاليف الهى آسان است و انسان را به مشقّت نمى اندازد. «فاقرءوا ما تيسّر»
- ارتباط با قرآن و تلاوت آن در هر حال لازم است، حتّى در بستر بيمارى يا سفر و جهاد. «مرضى - يضربون فى الارض، يقاتلون… فاقرؤا» (اگر در فراز و نشيب ها تلاوت قرآن لازم است، در شرايط عادى به طريق اولى لازم خواهد بود.)(3)
منابع :
1-کتاب سلوک باران ، محمد رضا رنجبر
2-در کتاب ثواب الأعمال و عقاب الأعمال صفحه 103
3- تفسير نور ، حجةالاسلام قرائتي
سلام تبرک می گویم امیدوارم در تمام مراحل زنگی موفق باشید
فرم در حال بارگذاری ...