سامانه وبلاگ مدارس
به مدرسه علمیه الزهراء(س) گلدشت خوش آمدید.
« جایگاه خود را نزد امام زمان علیه السلام، چگونه تشخیص دهیم؟صلوات خاصه امام جواد(ع) »

روز 19 فروردین روز شرف الشمس همراه با نظر سنجی

روز 19 فروردین روز شرف الشمس همراه با نظر سنجی

  شنبه 19 فروردین 1396 10:40, توسط حوزه علمیه الزهرا(س) گلدشت   , 376 کلمات  
موضوعات: خواندنی ها

نوزدهمین روز از ماه فروردین برای منجمان مسلمان اهمیت ویژه ای داشته است. روزی که خورشید 19 درجه در برج حمل (فروردین) باشد. آن ها می گویند این روز خاص بنا به محاسبات نجومی، روزی خوش یمن و بابرکت است و البته در ساعت های خاصی در این روز، بهترین موقعیت خورشید در کهکشان در سال است. [سجادی، فرهنگ معارف اسلامی، ج ‏2، ص 1053.] در روایات نیز، شرف شمس، در برج حمل دانسته شده است: وَ الْکَوَاکِبُ فِی مَوَاضِعِ شَرَفِهَا … وَ الشَّمْسُ فِی الْحَمَلِ وَ الْقَمَرُ فِی الثَّوْر.[مجلسی، بحارالانوار، ج 54،، ص 227.]

شرف الشمسی که سنگ نیست

در باور عامیانه، «شرف الشمس» نگین انگشتری زردرنگ است که بعضی‌ها به نیت گشایش در کار‌ها به دست می‌کنند. اما در واقع شرف الشمس سنگ نیست. بلکه دعایی منسوب به امام علی (علیه السلام) است [ مجلسی، زادالمعاد، ص 567.] که در روز نوزدهم فروردین با آدابی خاص می‌نویسند و نقشی رمزگونه را پشت انگش‌تر عقیق زردرنگ حک می‌کنند.

خواندن دعای شرف الشمس چه آدابی دارد؟

برای دعای شرف الشمس خواص بسیاری ذکر شده که گره گشایی از مشکلات و برآورده شدن حاجت از مهم ترین آنهاست. برای گرفتن حاجت در روز 19 فروردین 2 رکعت نماز حاجت بخوانید و 100 صلوات بفرستید. سپس دعا و حرز آن را بر روی کاغذ یا نگین نوشته.

 

بسم الله الرّحمن الرّحیم

اَللّهُم اِنّی اَسئَلُکَ بِالهاءِ مِنْ اِسمِکَ الْاَعظَم و بالثَلآثِ العِصّیِ و بالالَفِ المُقَّّوِم و بِالمِیمِ الطَمیس الاَبتَر و بالسِّلمِ و بالاَربَعَه الَتِی ه ‍ ِی کالکَفِ بِلا مُعصَم و بِالهاءِ المَشقُوقَه و بالواوِ المُعظَّم صوره اِسمکَ الشَّریفِ الاَعظَم اَن تُصَلِیَ علی سَیِّدِنا مُحمَّدِ وَ آلِهِ بعدد حروف ماجری بِالقلم و اَن تَقضِی حاجَتِی.

اشکال حرز شرف الشمس چه معنایی دارند؟

حرز شرف شمس که روی نگین و یا عقیق حکاکی می‌شود، آداب خاصی دارد، شامل پنج اسم اعظم خداوند است که آن‌ها را کلمات مبارکه «الله؛ جمیل؛ رحمن؛ مومن؛ نور» گفته‌اند و به جای نقش از پنج حرف اول آن‌ها به صورت «ا.ج.ر.م.ن» می‌توان استفاده کرد. این نقش 13 حرف دارد 4 حرف از تورات 4 حرف از انجیل و 5 حرف از قرآن کریم است. تصویر جدول یا لوح شرف شمس هم در زیر آورده شده که خواص یکسانی را با نقش حرز دارد.

سوال از شما: نظرتان در مورد شرف الشمس و روز شرف الشمس و سندیت آن چیست؟

در صورت تمایل حتما در قسمت نظرات، نقطه نظراتتان را اعلام بفرمائید.

آراي كاربران براي اين مطلب
5 ستاره:
 
(3)
4 ستاره:
 
(0)
3 ستاره:
 
(2)
2 ستاره:
 
(0)
1 ستاره:
 
(0)
5 رأی
ميانگين آراي اين مطلب:
4.2 stars
(4.2)
نظر از: گل نرگس [عضو] 
3 stars

سلام خواهرعزیزم
مطلب جالبی بود
اطلاعات و نظرات دوستان بسیار مفید بود

1396/01/20 @ 07:49
نظر از:  
3 stars

سلام دوست عزیز من اطلاعات چندانی در این مورد ندارم ولی اطلاعات و نظرات دوستان بسیار مفید بود

1396/01/20 @ 06:38
نظر از: حوزه علمیه شهید مطهری (ره ) .البرز [عضو] 
حوزه علمیه شهید مطهری (ره ) .البرز

سلام چون من خودم اطلاعات خاصی ندارم به همین علت از چنذ سایت کمک گرفتم :
هر فردی صلاحیت حکاکی بر روی شرف‌الشمس را ندارد

برای بررسی میزان وثاقت دعای شرف‌الشمس ـ که برخی آن را اسم اعظم می‌دانندـ به سراغ یکی از اساتید حوزه علمیه حضرت عبدالعظیم (ع) می‌رویم.

«مؤمنه عربی» در خصوص مستند و مستدل بودن شرف‌الشمس می‌گوید: اصل شرف‌الشمس حقیقت دارد اما سنگی که امروزه در بازار به عنوان شرف شمس در میان مردم رواج دارد سنگ شرف شمس نبوده و هر شخصی صلاحیت حکاکی بر روی آن را ندارد.

وی ادامه می‌دهد: نویسنده دعای شرف‌الشمس باید فردی متقی و به دور از گناه باشد لذا افرادی که با تعیین قیمت و نصب آن در سردر مغازه‌ها نه تنها شایسته انجام این کار نبوده بلکه برای رسیدن به منافع خویش به این کار روی آورده‌اند. عربی با بیان اینکه شرف‌الشمس زمانی مؤثر است که ذکر مخصوص روی نگین اصل حک شود، معتقد است: به دلیل آنکه امروزه نگین شرف‌الشمس اصل، بسیار کمیاب بوده و این مسئله که امروزه در برخی از مکان‌ها شاهد تبلیغات سوء هستیم که منجر به ترویج خرافات شده است.

* حکاکی شرف‌الشمس در قرون اخیر باب شده است

اما حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی طائب اعتقاد چندانی به حکاکی شرف‌الشمس ندارد. وی معتقد است: برخی از اشخاص مطلبی شبیه حق را بیان می‌کنند که شاید در ابتدا مخالفانی داشته باشد اما به مرور زمان به یک رفتار خرافی تبدیل می‌شود. وی در خصوص فهم صحیح حقایق دینی اظهار می‌کند: علمای دینی، بهترین شاخص برای ما هستند و با توجه در اعمال و رفتار آنها می‌توان حق را از امور باطل تشخیص داد چرا که در طول تاریخ برای ما ثابت شده که علما در انجام واجبات، مستحبات و ترک محرمات و مکروهات نسبت به سایر مردم پیشی داشتند.

این استاد حوزه و دانشگاه تصریح می‌کند: اگر انجام کاری مستحب بود بألاخره برای یک‌بار هم که شده از سوی ائمه‌ اطهار (ع) و علما باید انجام می‌شد لذا عملی که مطلقاً برای یک دفعه هم علما به انجام آن مبادرت نورزیده‌اند به احتمال قوی ریشه در خرافات دارد.

وی در ادامه می‌گوید: حکاکی شرف‌‌الشمس به قرن‌های اخیر باز می‌گردد و در کتب روایی متقدم مطلب یا روایتی با این مضمون یافت نمی‌شود.

این کارشناس مذهبی، پرهیز از امور خرافی، توکل بر خداوند متعال و توجه به هدایت‌ و ارشادهای حضرات معصوم(ع) را از جمله مسائلی می‌داند که ما را از توسل به مسائل غیر واقعی بی‌نیاز می‌کند و در واقع توجه به برخی حاشیه‌ها انسان را از مسیر اصلی دور خواهد کرد. وی چنین مطرح می‌کند: خرافات، مخرب واقعیت‌هاست به دلیل آنکه اصل و مبدأ خرافه از سوی کسانی است که برای دستیابی به منافع دنیایی خویش، چیزی شبیه حق را در میان مردم مطرح می‌کنند بنابراین وقتی انسان‌ها به امور شبیه حق مشغول شوند در نتیجه از حقایق باز خواهند ماند.

طائب در پایان ابراز داشت: شاید برخی خرافات در ظاهر ضرری برای انسان نداشته باشد اما سود و بهره‌ای که باید از حق نصیب او می‌شد را از دست داده و به طور کلی، خرافات مکتبی است که نه تنها هیچ سنخیتی با کمالات انسانی ندارد بلکه در مقطع زمانی خاص، انسان را از رشد معنوی باز خواهد گذاشت.

پاسخ علما

حضرت آیت الله مبشر کاشانی با اشاره به نکات جالب و ناگفته ای در این باره ، مبحث شرف الشمس را جزء علوم غریبه دانست و مرقوم کرد:

“شرف الشمس از علوم غریبه است، لکن در کتب متقدمین اعم از روایی و ادعیه و اذکار اثری نیافتم ، فقط متاخرین در چند قرن اخیر معتبر می دانند و بیاناتی درباره شرف الشمس و طریقه تکسیر آن به صورت مربع یا مسبع و غیره و نیز آثار و برکات آن مطالبی متذکر شده اند و بعضی آن را ماخوذ از اسم اعظم تلقی کرده اند و در کتاب جواهر مکنونه که از کتب خطی اذکار است و همچنین در کتاب السحاب اللئالی تالیف سید عبدالله بوشهری و کتب دیگر، آثاری از جمله دفع فقر و بیماری ها و حفظ از گزند جانوران و ایمنی از بلایا وکسب عزت و بزرگی متذکر شده اند.”

معظم له در ادامه افزود: “کفعمی هم در کتاب جنت الواقیه آورده اند که این حروف شکل ، اسم اعظم است و در بعض کتب علمای شیعه دیدم که این شکل از امیرالمۆمنین علیه السلام می باشد ولی سندی برای ادعای خود ذکر نکرده اند.

مرحوم شیخ بهائی نیز در کتاب سرالمستتر ، در رابطه با این شکل که بعضا به شرف الشمس معروف شده مطالبی بیان فرموده است.”

علامه مبشر کاشانی در پایان ، به زمان و آداب و کیفیت شرف الشمس نیز اشاره و یادآور شد: ” می گویند که شرف الشمس باید در روز 19 حمل که مطابق با روز 19 فروردین است از طلوع آفتاب تا ظهر بر عقیق زرد و در صورت عدم امکان بر کاغذ زردی نوشته شود و با خود حمل نماید ولی در تجدید آن در روز مذکور در سال های بعد شرط نشده است و لازم نیست.”

همچنین حضرت آیت الله روحانی نیز ابعاد خواندنی دیگری از شرف الشمس را بیان و مکتوب کرد:

“اهل این گونه فنون می گویند که اگر یک بار شرف الشمس به طریق مخصوص نوشته شود، دیگر احتیاجی به تکرار در سال بعد ندارد و اثرش باقی است – ولی چون در طرز نوشتن آن اختلاف است ، مثل شکل ستاره آن یا حرف میم آن، بعضی به همه وجوه آن می نویسند ، مثلا یک بار با ستاره پنج گوشه و یک بار با ستاره شش گوشه.”

معظم له در پایان جوابیه خود به پرسش خبرنگار ما تکرار شرف الشمس در هر سال را لازم ندانست و مرقوم کرد:

“به هر حال جدید تهیه کردن آن در هر سال لازم نیست. “

در این حال ، حضرت آیت الله مظاهری در پاسخی کوتاه و گویا ، با اشاره به قابل اعتماد بودن شرف الشمس ، افزود: “شرف الشمس مورد اعتماد است و اگر کسی داشته باشد تجدید لازم نیست.”

در کتاب «هزار و یک نکته»، نکته 277، تألیف آیت‏اللّه‏ حسن‏ زاده آملی نیز مطالبی راجع به این شکل آمده است. در کتاب های اسلامی هم نقش شرف الشمس هم را شامل پنج اسم اعظم خداوند می دانند که آنها را کلمات مبارکه: الله ، جمیل رحمن ، مۆمن و نور گفته اند و بجای نقش از پنج حرف اول آنها بصورت ا.ج.ر.م.ن میتوان استفاده کرد.

دعای شرف الشمس

بسم الله الرّحمن الرّحیم

اَللّهُم اِنّی اَسئَلُكَ بِالهاءِ مِنْ اِسمِكَ الْاَعظَم و بالثَلآثِ العِصّیِ و بالالَفِ المُقَّّوِم و بِالمِیمِ الطَمیس الاَبتَر و بالسِّلمِ و بالاَربَعَه الَتِی ه ‍ ِی كالكَفِ بِلا مُعصَم و بِالهاءِ المَشقُوقَه و بالواوِ المُعظَّم صوره اِسمكَ الشَّریفِ الاَعظَم اَن تُصَلِیَ علی سَیِّدِنا مُحمَّدِ وَ آلِهِ بعدد حروف ماجری بِالقلم و اَن تَقضِی حاجَتِی.

1396/01/19 @ 21:11
نظر از:  
5 stars

با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما دوست عزیز ضمن تبریک میلاد امام جواد(ع) خدمت شما…
امکان نظر دهی دروبلاگ بازیگران حقیقی برای شما دوست عزیز فعال می باشد
منتظر نظرات شما هستیم باتشکر
http://bazigaran-haghighi.kowsarblog.ir/

1396/01/19 @ 18:27
نظر از: فاطمهـــــــــ.......1376 [عضو] 
5 stars

سلام برام جالب بود
ولی چرا تاریخ شمسیه

1396/01/19 @ 17:47
پاسخ از: حوزه علمیه الزهرا(س) گلدشت [عضو] 

شرف یک اصطلاح نجومی است که برای قرار گرفتن ستاره ها در برخی از برج های فلکی و میزان سعادت و نحوست روزها از آن استفاده می شود. بسیاری از قدیم الایام تا کنون قرار گرفتن هر ستاره را در برج و درجه ای که شرف آن باشد، دارای نوعی از تأثیر دانسته و قرار گرفتن آن در درجه ای دیگر که هبوط آن باشد، را دارای تأثیر دیگری می دانند و گفته اند شرف الشمس هنگامى است که در درجه 19 حمل (فروردین) باشد.

گفته می شود که هر سال در روز 19 فروردین خورشید به نقطه خاصی در آسمان میرسد

1396/01/19 @ 22:09
نظر از: حوزه علمیه الزهرا(س) گلدشت [عضو] 

دیدگاه دوم
متن شایعه
“دوستان گلم روز ۱۹ فروردین روز شرف الشمس است، و در سال یكبار اتفاق می افتد، دوست داشتم شما هم در مورد این روز بدانید و مرا هم از دعای خودتان بی نصیب نگذارید .
وقایع نجومی در این روز:هر سال روز خاصی که خورشید به نقطه خاصی در آسمان میرسد حالتی معادل شب قدر ایجاد میکند. که در قران خداوند دستور داده که آن را جدی بگیرند و خدا را بسیار یاد کنند تا مسیر زندگیشان تغییر کند . در آن لحظه با وضو و خواندن نماز و دعا سوزنی برداشته و از روی نوشته شرف شمس بنویسید . یعنی مثل اینکه میخواهید از روی نوشته بنویسید. . در این حالت شرف شمس انرژی شرف شمس را به خود گرفته و تا یک سال فرشته نگهبان شرف شمس به امر خدا به شما در همه امور زندگی کمک خواهد کرد. از بین تمامی کلمات نوشتن اسم اعظم خداوند تاثیر بیشتری نسبت به سایر اسمای الهی دارد .
این حرز به حضرت علی (ع) منسوب است و …”
پاسخ شایعه
1. با وجود «اسم اعظم» دانستن شرف‌الشمس و منصوب ‌کردن آن به حضرت علی(ع) ، قدیمی‌ترین مطالب در این باره حداکثر به ۴ قرن پیش باز می‌گردد و هیچ نشانی از آن در کتاب‌های متقدم به ویژه کتب اربعه شیعه یافت نمی‌شود !
2. بزرگان دین بهترین شاخص در این امورند و اگر انجام کاری مستحب بود ، حداقل یک‌بار از سوی ائمه‌ اطهار (ع) و علما باید انجام می‌شد و لذا عملی که مطلقاً توسط ایشان انجام نشده ، ریشه در خرافات دارد.
3. پرهیز از امور خرافی، توکل بر خداوند متعال و توجه به هدایت‌ و ارشادات حضرات معصوم(ع) از جمله مسائلی هستند که ما را از توسل به مسائل غیر واقعی بی‌نیاز می‌کنند
4. خرافات، مخرب واقعیت‌هاست به دلیل آنکه اصل و مبدأ خرافه از سوی کسانی است که برای دستیابی به منافع دنیوی خویش، چیزی شبیه حق را در میان مردم مطرح می‌کنند و وقتی انسان‌ها به امور شبیه حق مشغول شوند در نتیجه از حقایق باز خواهند ماند.
www.farsnews.com/newstext.php?nn=13920119000677
http://shayeaat.ir/post/217

1396/01/19 @ 14:42
نظر از: حوزه علمیه الزهرا(س) گلدشت [عضو] 

دو مورد متفاوت در مورد شرف الشمس به شرح ذیل ارائه میدهم

دیدگاه اول
ازشیخ بهایی(ره)روایت شده ازمصباح کنعمی(ره)که شرف الشمس اعظم پرودگارمتعال است به شکل رمزوسری وخواص آن عبارتند از:
1-موجب خیروبرکت وازدیاد رزق وروزی می شود.
2-رفع شوروبلاوایمنی از انس وجن.
3-رفع چشم زخم.
4-حفاظت ازجان ودل واولاد دربرابر بلا.
5-موجب خشنودی پروردگار.
6-رفع غم واندوه وپریشانی.
7-فتح المهمات وسهولت درانجام کارهای دشوار.
8-عزت آوراست.
9-گشایش درکلیه امور.
10-ترس وهراس را ازبین برده وبه انسان آرامش میدهد.
11-قدرت واراده راتقویت میکند.
12-موجب عنایت انسان شده وفردرا ازراه کج بازمی دارد.
13-ایمن دربرابر امراض وبیماریها.
14-ایمن ازگزندحشرات وحیوانات.
15-به جهت وضع حمل ودرد زایمان.
منبع:
هزارو یک نکته.۹۷۷.علامه حسن زاده
مصباح کفعمی.
———————

1396/01/19 @ 14:39
نظر از: ط.جمالی [عضو] 
5 stars

سلام خواهرعزیزم
مطلب جالبی بود
بنده اطلاعاتی در این زمینه نداشتم
ممنون از مطلبتون

1396/01/19 @ 13:34
پاسخ از: حوزه علمیه الزهرا(س) گلدشت [عضو] 

ممنون از شرکتتان در نظر سنجی
خیلی دوست دارم همه نظراتشون بدهند چون برخی سایت ها تایید نمودند و برخی تکذیب

1396/01/19 @ 13:39


فرم در حال بارگذاری ...

محتواها

کاربران آنلاین

پخش زنده اماکن متبرکه

پخش زنده حرم

آمار

  • امروز: 581
  • دیروز: 1897
  • 7 روز قبل: 9678
  • 1 ماه قبل: 59682
  • کل بازدیدها: 1071866
Online User